Prvomájová cigánska pečienka

Autor: Rennatte <rennatte(at)dobrotyodrenaty.sk>, Kategória: Bravčové, Vydané dňa: 30. 04. 2014 (1696x prečítané)

Prvomájová cigánska pečienka Tak ako k Vianociam patria medovníky, tak k 1. máju cigánske pečienky, poďme si pripraviť mäso na tú našu domácu.

Postup prípravy receptu:

Mäso naklepeme z oboch strán a osolíme

 

Pripravíme si zmes na "pacovanie" mäsa. Cesnak pretlačíme a pridáme 1KL soli, 2PL horčice a 2PL oleja, korenie podľa chuti, dobre premiešame.

 

Zmesou potrieme plátky mäsa a poukladáme na seba do uzatvárateľnej nádoby, necháme v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie do ďalšieho dňa, teda 1.mája.

 

Mäso pražíme na rozohriatej masti do mäkka

 

Kým sa mäso smaží, postrúhame si kapustu a cibuľu na tenké rezance, mierne osolíme a premiešame

 

žemle prekrojíme, ale nedokrojíme, aby sa dala otvoriť a zatvoriť, potrieme výpekom z mäsa a horčicou

 

vložíme vysmažené bravčové plátky, pridáme kapustu a prikryjeme. Kapustu si môžeme po vypražení mäsa orestovať vo výpeku, ja preferujem surovú.

 



Suroviny: 5 plátkov bravčovej krkovičky, 5 ks žemlí, 5 strúčikov cesnaku, horčica, olej, soľ, korenie, cibuľa, hlávková kapusta, masť na smaženie

http://www.dobrotyodrenaty.sk/recepty.php?akce=view&cisloclanku=2014040007&nazov=prvomajova-ciganska-pecienka

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 3] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole