Jahodové kocky

Autor: Rennatte <rennatte(at)dobrotyodrenaty.sk>, Kategória: Dezerty, Vydané dňa: 16. 05. 2016 (986x prečítané)

Jahodové kocky Začína sezóna jahôd a toto je prvý jahodový dezert s čerstvých slovenských jahôd.

Postup prípravy receptu:

Jahody rozmixujeme na kašu a pridáme citrónovú šťavu. 3PL odložíme do sáčika na krémy s tenkým otvorom, budeme potrebovať na zdobenie

 

Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme aj žĺtka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pudingovým práškom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

 

Do masla so žĺtkami striedavo po častiach vmiešavame suroviny v tomto poradí jahodová kaša, múková zmes, sneh z bielkov.

 

Vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 180°C 25 minút.

 

Z tvarohu, smotany a cukru vymiešame krém a rozotrieme na vychladnutý koláč, plechom mierne pobúchame, aby sa krém rovnomerne uhladil.

 

Na krém pomocou sáčika s malým otvorom vytvoríme čiary z odloženej jahodovej kaše.

 

Špajdlou prejdeme priečne po čiarach a vytvoríme mozaiku, poukladáme odložené jahody prekrojené na polovicu.

 

 Pridáme lístky mäty dáme na hodinu do chladničky a nakrájame na kocky.

 



Suroviny: CESTO: 250g jahôd + jahody na ozdobu, 250g masla, 5vajec, 200g práškového cukru, 300g polohrubej múky, 2PL kypriaceho prášku do pečiva, 2PL jahodového pudingového prášku, 1PL citrónovej šťavy KRÉM: 250g mäkkého krémového tvarohu alebo mascarpone, 350g kyslej smotany, 2PL vanilkového práškového cukru

http://www.dobrotyodrenaty.sk/recepty.php?akce=view&cisloclanku=2016050001&nazov=jahodove-kocky

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 2] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole