Tekvicový brownie

Autor: Rennatte <rennatte(at)dobrotyodrenaty.sk>, Kategória: Koláče, Vydané dňa: 04. 10. 2016 (1166x prečítané)

Tekvicový brownie Kombinácia horkej čokolády, škorice a tekvice, typická jesenná idylka v kuchyni :-)

Postup prípravy receptu:

Najprv si pripravíme tekvicové pyré, umytú tekvicu (hokaido) prekrojíme na polovicu, vydlabeme dužinu a jadierka, nakrájame na mesiačiky, zalejeme vodou a dáme variť. Po zovretí varíme 10-15 minút, kým tekvica zmäkne, vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Dužinu odlupneme od šupky a potlačíme vidličkou na hladké pyré, odvážime potrebné množstvo 250g, pridáme tvaroh, cukor,  žĺtko a vyšľaháme na tekvicový krém.

 

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli,maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom zašľaháme vajíčka a rozpustenú čokoládu.

 

Múku, kypriaci prášok, škoricu a kakao premiešame a pridáme k čokoládovej hmote a vmiešame na hladké cesto.

 

 Cesto rozotrieme na menší plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 Na cesto poukladáme kôpky krému.

 

 Špajdľou rozotrieme zo strany na stranu, vytvorí sa nám pekná mozaika.

 

Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C 25-30 minút.

 



Suroviny: CESTO:200g horkej čokolády, 200g masla, 120g hnedého mletého cukru, 4 vajcia, 100g hladkej špaldovej múky, 1PL kakaa, 1KL kypriaceho prášku do pečiva, 1/2KL mletej škorice KRÉM: 250g tekvicového pyré, 4PL hnedého mletého cukru, 150g jemného tvarohu, 1 žĺtok

http://www.dobrotyodrenaty.sk/recepty.php?akce=view&cisloclanku=2016100001&nazov=tekvicovy-brownie

[Akt. známka: 0 / Počet hlasov: 0] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole