Gaštanové pyré

Autor: Rennatte <rennatte(at)dobrotyodrenaty.sk>, Kategória: Dezerty, Vydané dňa: 11. 10. 2016 (923x prečítané)

Gaštanové pyré Chuť čerstvých gaštanov v kombinácii so šľahačkou.

Postup prípravy receptu:

Gaštany uvaríme vo vode, od bodu varu necháme variť 20-25 minút, vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme a odvážime si 500g. Odvážené gaštany pomelieme.

 

K pomletým gaštanom pridáme maslo, práškový cukor a rum, premiešame rukou na tuhú tvarovateľnú hmotu, pyré

 

Hotové pyré vložíme do mlynčeka a znovu pomelieme, tvoríme tenké šulčeky a hneď vkladáme do misiek. Na pyré nastriekame šľahačku a dozdobíme rozpustenou čokoládou.

 

 



Suroviny: 500g varených gaštanov, 50g masla, 50g práškového cukru, 2PL rumu, šľahačka

http://www.dobrotyodrenaty.sk/recepty.php?akce=view&cisloclanku=2016100002&nazov=gastanove-pyre

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 1] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole