HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 15.11.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1551 hl.)
 
Nie (1067 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2618
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Ryby * Rybie prsty
Vydané dňa 03. 01. 2014 (1128 prečítané)
Rybie prsty 1kg čerstvá ryba alebo filety z tresky, 100g ovsené vločky, 1ks vajíčko, 1ČL korenie na ryby, 1ks cibuľa, 2PL olej soľ, trojobal: múka hladká, vajcia, strúhanka

Postup prípravy receptu:

Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji, cibuľu vyberieme a olej odložíme, mrazené filety necháme rozmraziť a vyžmýkame vodu, pri čerstvej vykostenej rybe nám táto činnosť odpadá, pomelieme spolu s cibuľou a ovsenými vločkami, pridáme vajíčko, korenie na ryby a premiešame, ak treba zahustíme pomletými vločkami alebo múkou, strúhankou

 

dobre premiešame, máme zmes ako na fašírky, vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať

 

pripravíme si dve väčšie mikroténové vrecúška, ktoré rozrežeme na pláty, jeden položíme na pracovnú dosku naň dáme bochník, prikryjeme druhým a rybaciu zmes rozvaľkáme na hrúbku 1 až 1,5 cm

 

nakrájame si prsty (nie svoje, ale rybie) a oddelíme od seba

 

spolu aj s mikroténom presunieme na plech, prikryjeme druhým mikroténom a dáme do mrazničky stuhnúť na 1/2 až 1 hodinu, zatiaľ si pripravíme prílohu, ja som zvolila zemiakovú kašu

 

po hodine vyberieme a obalíme v trojobale, dáme pražiť. Ak nespotrebujeme celé množstvo, tak ostatné necháme úplne zmraziť a pripravíme čerstvé v prípade potreby.

 

 

NEPRAŽENÁ VERZIA - časť prstov som obalila iba v múke dala na plech s papierom na pečenie a potrela ostatým vajíčkom z trojobalu a dala piecť, po 15 minútach som prsty potrela ostatým olejom z praženej cibule a dopiekla do chrumkava

 



Popis receptu: Kupujete hotové rybie prsty? Ja už nie. Pripravujem ich doma a nemusím mať obavy, že v kúpenom balíku je množstvo ryby porovnateľné s akváriovou rybičkou. Ostatné sú len zahusťovadlá a umelé príchute.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 2] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1