HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 20.08.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1458 hl.)
 
Nie (1032 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2490
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Hydinové * Gyros
Vydané dňa 28. 01. 2014 (1131 prečítané)
Gyros Na ŽEMLE: 500g hladkej múky, 1 kocka droždia, 400ml mlieka, 1 vajce, 60g masla, 1CL soli, 1CL cukru, sezamové semienka, vajíčko na potretie NÁPLŇ: 300g kuracieho mäsa, grilovacie korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 červená cibuľa, 2PL oleja ZELENINA: cibuľa, hlávková kapusta, ľadový šalát, dresing alebo tatárska omáčka

Postup prípravy receptu:

Kuracie mäso nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do sklenenej nádoby, ochutíme korením, pretlačeným cesnakom, bylinkami (nemusia byť, ale ja ich dávam všade), pokvapkáme olejom a dobre premiešame, najlepšie rukou, tak aby sa koreniny povtierali do mäsa. Takto pripravené mäso odložíme a necháme marinovať.

 

Z trošky teplého mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások ( droždie rozdrobíme do teplého sladkého mlieka a necháme nadvihnúť). Múku a soľ preosejeme do misy, pridáme kvások, mäkké maslo, teplé mlieko a vajíčko, zamiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť aspoň pol hodiny až 45 minút.

 

 

Mäso sa marinuje, cesto kysne, pripravíme si zeleninu. Ľadový šalát natrháme na väčšie kusy a odložíme, cibuľu nakrájame na mesiačiky, kapustu nastrúhame na tenké rezance a do nádoby, osolíme a premiešame, pokvapkáme troškou oleja a odložíme.

 

Mäso dáme na hlbšiu panvicu alebo rajnicu a prudko osmažíme do biela

 

pridáme nakrájanú červenú cibuľu, prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave do mäkka, asi 15-20 minút

 

Nakysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku

 

rozvaľkáme na hrúbku 1cm, nakrájame na obdĺžniky, preložíme na plech s papierom na pečenie, prikryjeme utierkou a necháme 10 minút kysnúť, zapneme rúru na 150°C

 

žemličky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom a dáme piecť pri teplote 150°C 15 minút a dopečieme pri 180°C 5-10 minút

 

hotové žemličky necháme vychladnúť a prekrojíme,

 

natrieme dresingom alebo tatárskou omáčkou

 

naplníme pripravenou zeleninou

 

kuracím mäskom

 

a listami šalátu

 

prikryjeme vrchnou časťou žemle

 



Popis receptu: Domáci "fast food", jeho príprava nieje rýchla, ale rýchlo sa minie.

[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasov: 2] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1