HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 23.02.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1283 hl.)
 
Nie (962 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2245
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Mäso * Karé plnené slivkami
Vydané dňa 29. 01. 2014 (1008 prečítané)
Karé plnené slivkami 1kg karé, 10 sušených sliviek, 3 mrkvy, 1 petržlen, 500ml vody, 3PL cukru, 3PL octu, 1 bobkový list, 4ks nového korenia, 4ks celého čierneho korenia, 3ks klinčeky, medzi prsty rasce, 1KL soli, 100ml sladkej smotany

Postup prípravy receptu:

Umyté a osušené karé položíme na dosku, do stredu zapichneme dlhý nôž a zatočíme, ak treba zopakujeme aj z druhej strany, tým si vytvoríme tunel pre slivky

 

do tunela vložíme umyté slivky a naplnené mäso preložíme na pekáč a osolíme zo všetkých strán

 

Vodu, soľ, cukor a  koreniny dáme variť, po rozpustení cukru pridáme ocot a necháme povrieť. Zeleninu nastrúhame a pridáme koreninový nálev, premiešame. Zeleninovú zmes aj s nálevom navrstvíme na mäso a v chlade necháme marinovať z večera do rána.

 

Marinované mäso vyberieme zo zeleniny a prudko osmažíme na oleji zo všetkých strán.

 

vložíme späť do zeleniny, prikryjeme alobalom a dáme piecť pri teplote 150°C 60 minút

 

po hodine skúsime či je mäso mäkké, ak áno, mäso vyberieme, zeleninovú šťavu prelejeme do hrnca

 

zeleninu rozmixujeme, dolejeme vodou alebo vývarom, ochutnáme a prípadne osolíme a okoreníme necháme zovrieť, prilejeme smotanu a odstavíme, ak nám zostali slivky, vložíme ich do omáčky.

 

Mäso nakrájame na plátky, podávame so zeleninovou omáčkou a ryžou, alebo cestovinou

 

 

 



Popis receptu: Na tento recept sa dá použiť karé bravčové, ale divinové je chutnejšie a pečie sa o pol hodinu dlhšie.

[Akt. známka: 2,00 / Počet hlasov: 4] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1