HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 20.08.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1458 hl.)
 
Nie (1032 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2490
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Koláče * Nutellové šišky
Vydané dňa 02. 02. 2014 (1165 prečítané)
Nutellové šišky 100g masla, 3 žĺtka, 100g práškového cukru, 1KL rumu, 800g hladkej múky, 500ml mlieka, 1kocka droždia, 1PL kryštálového cukru, nutella, cukor na posypanie, masť alebo olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu:

Maslo, žĺtky, rum a práškový cukor vymiešame do penista, z droždia, trochy teplého mlieka a kryštálového cukru pripravíme kvások. Kvások a vymiešané žĺtka pridáme do preosiatej múky, prilejeme zvyšné mlieko, postupne prilievame až kým nevypracujeme vláčne cesto, necháme nakysnúť. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku a časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 0,3cm a preložíme na utierku. Z ďalšej časti cesta rozvaľkáme rovnaký plát cesta, pohárom naznačíme kolieska, nedokrojíme. Do stredu každého kolieska dáme lyžičku nutelly.

 

Prikryjeme odloženým cestom

 

pohárom vykrojíme naplnené kolieska a preložíme na utierku, prikryjeme a necháme nakysnúť 10-15 minút. Do širokého hrnca alebo panvice nalejeme olej/masť do výšky minimálne 2cm a necháme rozohriať.

 

Šišky sa pražia rýchlo, olej musí byť dobre rozohriaty a šišky musia v oleji tancovať, hýbať sa, niektoré sa aj samé otáčajú, inak zbytočne nasiaknu olejom a budú tuhé. Upražené ukladáme tácku alebo plech so servítkami, aby nasiakli prebytočný tuk so šišiek. Hotové vychladnuté šišky pocukrujeme.

 

 

 

 



Popis receptu: Modernejší spôsob prípravy šišiek, plnené nutellou.

[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasov: 4] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1