HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 14.11.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1549 hl.)
 
Nie (1066 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2615
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Studené jedlá * Huspenina
Vydané dňa 07. 02. 2014 (1155 prečítané)
Huspenina 1 bravčové koleno, 1kg bravčových koží, 2 bravčové paprčky, 2 špikové kosti, 1 mrkva, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 10ks korenie nové celé, 10ks korenie čierne celé, 3ks bobkový list, 3PL soli, na ozdobu cibuľa, bylinky

Postup prípravy receptu:

pripravíme si koleno a kosti, do kolena spravíme nožom zárezy až ku kosti

 

preseknuté paprčky, kože

 

všetko vložíme do veľkého hrnca,  zalejeme vodou zarovno mäsa a dáme variť

 

keď začne voda vrieť pozberáme penu a pokračujeme vo varení, odteraz rátame čas

 

po hodine varenia pridáme zeleninu a korenie, ktoré sme si vložili do sitka na čaj, aby sa nám lepšie vyberali a nezavadzali pri oberaní mäsa, osolíme

 

po ďalšej hodine varenia vyberieme cibuľu a mrkvu, skúsime či ide mäso od kosti a dovaríme ešte pol hodinu až hodinu

 

koleno a kosti vyberieme a necháme ochladnúť, mäso oberieme

 

vývar s kožami precedíme cez sitko

 

čistá riedky vývar

 

mäso, prípadne aj kože nakrájame na kúsky, zalejeme vývarom a necháme stuhnúť na huspeninu

 

a teraz troška kreativity, do misky alebo na tanier dáme kúsky mäsa,  zalejeme trochou vývaru, tak zarovno mäsa a necháme stuhnúť, mrkvu z vývaru a čerstvú cibuľu použijeme na ozdobu a znova zalejeme vývarom, necháme stuhnúť. Podávame pokvapkanú octom a s čerstvým chlebom.

 



Popis receptu: Huspeninu sa oplatí robiť vo väčšom množstve, preto vtedy zaplním všetky misky a taniere v domácnosti a rozdávam po rodine a známych.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 2] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1