HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 26.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Polievky * Krémová cesnačka v bosniaku
Vydané dňa 16. 03. 2014 (1978 prečítané)
Krémová cesnačka v bosniaku NA POLIEVKU: 5 zemiakov, 1 veľká hlavička cesnaku, 100ml smotany sladkej, soľ, 1 bobkový list, 1PL bylinková zmes do polievky NA BOSNIAKY: 500g múka hladká T 650, 500g múka ražná 1 kocka kvasníc, 300ml vlažného mlieka, 2KL soľ, KL cukru, 400 ml vlažná voda, soľ hrubozrnná, rasca, petržlenová vňať

Postup prípravy receptu:

Obe múky a soľ preosejeme do misy, zo 100ml mlieka, štipky soli, 1KL cukru a kvasníc pripravíme kvások, vlejeme do múky, prilejeme zvyšné mlieko a vodu, vypracujeme tuhšie cesto, poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút

 

nakysnuté cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime, vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 7 - 8 častí

 

z každého kúska cesta vytvoríme guľatú buchtičku a tvarujeme tak, ako keby sme do nej niečo zabaľovali, takto vytvarované bosniaky prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 10 minút

 

preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme slanou vodou

 

do stredu bosniaka spravíme nožíkom zárezy v tvare kríža a posypeme hrubou soľou a rascou

 

upečieme do chrumkava pri teplote 150°C 20 minút, necháme vychladnúť

 

Zatiaľ si pripravíme polievku, očistené a na kocky nakrájané zemiaky dáme variť, osolíme, pridáme bobkový list

 

do uvarených zemiakov pridáme polovicu pretlačeného cesnaku

 

a polievkovú bylinkovú zmes (alebo vegetu) ešte povaríme 5 minút, odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme znova dáme na oheň, dolejeme vodou, alebo vývarom, pridáme druhú polovicu cesnaku, necháme povrieť, dochutíme smotanou, odstavíme

 

z vychladnutých bosniakov odkrojíme vrchné čiapočky

 

stred bosniakov vydlabeme, striedku a odkojené čiapočky nakrájame na kocky,

 

na panvicu dáme olej, nasekanú petržlenovú vňať,  premiešame a pridáme nakrájané kocky, opražíme. Do vydlabaného bosniaka nalejeme polievku, nasypeme krutóny a podávame.

 

 



Popis receptu: Na toto jedlo ma vyhecovala moja dcéra, ktorá na ňu chodí do jednej reštaurácie a po ochutnaní som dostala pochvalu, tak sa o recept s vami podelím.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 3] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1