HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 26.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Bezmäsité jedlá * Domáce rezance
Vydané dňa 20. 03. 2014 (4543 prečítané)
Domáce rezance 500g hrubej múky, 3 vajcia, voda

Postup prípravy receptu:

Múku vysypeme na pracovnú dosku, vytvoríme jamku a do jamky rozbijeme vajíčka

 

nožíkom zapracujeme vajíčka do múky, prilejeme toľko vody, aby sme vypracovali polotuhé cesto, na toto množstvo treba asi 100ml vody

 

cesto netreba zbytočne miesiť, stačí iba zapracovať vajíčka a vodu do múky a vytvarujeme bochník cesta, ktorý rozdelíme na polovicu

 

obe časti cesta rozvaľkáme na hrúbku 2mm, preložíme na utierku a necháme vysušiť aspoň pol hodinu

 

cesto preložíme späť na pomúčenú dosku, posypeme múkou, nakrájame na rovnako široké pásiky, polovicu naukladáme na seba

 

nakrájame na rezance

 

nakrájané rezance roztrúsime na pomúčenú dosku a nakrájame druhú polovicu pásikov a potom aj ďalšie cesto spracujeme rovnakým spôsobom

 

do väčšieho hrnca dáme variť vodu, keď je vriaca osolíme a vložíme nakrájané rezance, zamiešame, keď vyplávajú na povrch, sú hotové, sitkom vyberieme z vody, opláchneme pod studenou vodou a dáme do misy, pokvapkáme olejom. Do vody v ktorej sa varili rezance pretlačíme 5 strúčikov cesnaku, ochutíme polievkovým korením a bylinkami a máme hotovú cesnakovú polievku, ktorú podávame s krutónmi zo staršieho chleba alebo pečiva, ktoré nakrájame na kocky a na sucho opražíme alebo usušíme v rúre.

 



Popis receptu: Domáce rezance majú mnoho podôb hlavného jedla - makové, orechové, tvarohové, smotanové, na vajíčku, alebo do granadíru či fazuľovej polievky

[Akt. známka: 2,33 / Počet hlasov: 3] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1