HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 26.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Torty * Kinder torta
Vydané dňa 14. 05. 2014 (2519 prečítané)
Kinder torta KORPUS: 8 vajec, 200g práškového cukru, 6PL vlažnej vody, 6PL oleja, 300g hladkej múky, 40g práškového kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva KRÉM: 250g jemného tvarohu, 400g kyslej smotany, 3PL práškového cukru, želatínový stužovač za studena (Dr. Oetker) OZDOBA: 4 krabičky lentiliek, 4x 8ks balenie kinder čokolády

Postup prípravy receptu:

Korpus: Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, bielka vyšľaháme na tuhý sneh

 

do žĺtkovej peny striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu,

 

pridáme časť múky zmiešanej s práškom do pečiva a kakaom,

 

striedavo vmiešavame múku s tuhým snehom z bielkov

 

cesto rozdelíme na polovicu a vylejeme na vymastené s múkou vysypané dva plechy, upečieme pri teplote 180 °C 15 minút

 

z vychladnutého cesta si pomocou formy na tortu vykrojíme prvý guľatý korpus, okraj si odložíme, tak isto aj z druhého plátu, oba ostaté okraje zarovnáme, uložíme vedľa seba a vykrojíme tretí guľatý korpus

 

Krém: Tvaroh a smotanu zmiešame s cukrom

 

v druhej mise si stužovač zmiešame so 100ml vlažnej vody a postupne primiešavame tvarohovo smotanovú zmes, asi tri PL krému si odložíme (nie do chladničky)

 

Dokončenie: prvý korpus vložíme do tortovej formy, natrieme polovicou krému, na to dáme druhý korpus (ten z dvoch okrajov), zasa krém a nakoniec posledný korpus, poskladanú tortu vložíme na pol hodiny do chladničky

 

odbalíme si kinder čokoládky a z každej odkrojíme jeden dielik,

 

po pol hodine odstránime okraj tortovej formy, povrch torty natrieme odloženým krémom, a čokoládky prikladáme na okraje torty

 

odkrojené dieliky ukladáme na vrch torty po obvode rezanou časťou k čokoládkam

 

a nakoniec poukladáme lentilky a celú tortu zviažeme ozdobnou stužkou cez strednú časť čokoládok, dáme stuhnúť do chladničky.

 

 



Popis receptu: Inšpirácia k sviatku detí. Korpus je kinder mliečny rez, doplnený kinder čokoládou a lentilkami.

[Akt. známka: 5,00 / Počet hlasov: 1] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1