HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 15.11.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1551 hl.)
 
Nie (1067 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2618
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Torty * Rafaelo torta de Luxe
Vydané dňa 16. 05. 2014 (2858 prečítané)
Rafaelo torta de Luxe CESTO: 6 vajec, 200g práškového cukru, 180g polohrubej múky, 50ml vody, 1 kypriaci prášok do pečiva KRÉM: 400ml kokosového mlieka, 2 pudingové prášky s kokosovou príchuťou, 2PL kryštálového cukru, 300g masla, 2PL práškového cukru POLEVA: 200g bielej čokolády, 100ml kokosovej smotany POSYP: strúhaný kokos, mandle

Postup prípravy receptu:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, sneh vyšľaháme do tuha.Do žĺtkovej hmoty vmiešame  múku striedavo s tuhým snehom.

 

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, rozotrieme od stredu k okrajom, aby pri pečení nevznikol kopček a dáme piecť pri teplote 150°C 30 minút.

 

Z dobre vychladeného kokosového mlieka odoberieme smotanu a odložíme, mlieko použijeme na prípravu pudingu

 

Z kokosového mlieka, pudingových práškov a kr. cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť za stáleho miešania

 

Maslo s prášk. cukrom vymiešame do peny

 

pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na krém

 

Upečený korpus rozdelíme na tri časti, pokvapkáme umom a natrieme krémom, aj boky a vrch torty

 

Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, pridáme odloženú kokosovú smotanu a vymiešame na hladkú hmotu

 

Tortu polejeme ochladnutou (nie horúcou) čokoládou a posypeme kokosom. Ozdobíme domácimi rafaelo guľkami, ktoré napichneme na špáradlo a zapichneme do torty, aby sa negúľali po torte, dozdobíme polovicami mandlí

 

 

túto som robila bez bielej čokolády, tortu som potrela krémom a posypala kokosom, krém som použila aj na zdobenie

 



Popis receptu: Rafaelo je môj obľúbený dezert, tak som jeho jemnú kokosovú chuť využila pri príprave torty s pravým kokosovým mliekom.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 3] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1