HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 26.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Bylinkáreň * Mätový sirup
Vydané dňa 27. 06. 2014 (1124 prečítané)
Mätový sirup Mäta aj so stonkami (jedno 10L vedro netlačenej, volne položenej mäty, zbieranej po západe slnka), 2,5L vody, 1/2 citróna bez šupky, 1kg kryštálového cukru

Postup prípravy receptu:

Nazbieranú mätu umyjeme a dáme do väčšej nádoby alebo misy. Prevaríme vodu a necháme vychladnúť.

 

Mätu nastriháme alebo natrháme na menšie časti, pridáme na kolieska nakrájaný citrón

 

Zalejeme vychladnutou vodou a odložíme a necháme na chladnom mieste dva dni luhovať

 

Na tretí deň mätu aj so šťavou prelejeme do hrnca a privedieme k varu a varíme 10-15 minút, prelejeme cez sitko a vyluhovanú vňať vyhodíme

 

Získame 2l čistej mätovej šťavy. Tu stojí za povšimnutie, že šťava nieje zelená ako nás o tom presviedča priemysel, keď do kupovaných sirupov pridávajú zelené farbivo, len aby bol sirup pekný zelený ako čerstvá mäta.

 

Šťavu prelejeme do hrnca, pridáme cukor a varíme kým sa cukor nerozpustí. Sirup zbytočne dlho nevaríme, aj tak nezhustne na podobu toho upraveného priemyselného.

 

Ešte horúci sirup nalejeme do pohárikov, zaviečkujeme a otočíme aby viečka chytili, prikryjeme dekou po 10 minutách je sirup zasterilizovaný a pripravený na uskladnenie, poháre otočíme a necháme vychladnúť pod dekou. Pred použitím sirup prelejeme do vhodnej sklenenej fľašky a skladujeme v chladničke.

 

 



Popis receptu: Práve máme sezónu mäty, ktorá rastie takmer v každej záhrade a poznáme ju po jej typickej mentolovej vôni, ktorú ukrýva vo svojej stonke, preto na sirup používame aj stonku, nielen listy. Sirup používame do dezertov, krémov, čaju, osviežujúceho nápoja s vodou alebo len na osvieženie chuti v ústach.

[Akt. známka: 0 / Počet hlasov: 0] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1