HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 14.11.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1550 hl.)
 
Nie (1066 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2616
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Studené jedlá * Domáca mrazená zelenina
Vydané dňa 06. 10. 2014 (1319 prečítané)
Domáca mrazená zelenina mrkva, petržlen, zeler, hrášok, ružičkový kel

Postup prípravy receptu:

petržlen

 

mrkva, čerstvo vytiahnuté zo zeme, umyté a prebrané. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé hranolčeky alebo kolieska. Ja som si pomohla kuchynským robotom s nádstavcom na hranolčeky. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu.

 

do vriacej vody vložíme koreňovú zeleninu, dala som najprv mrkvu, počkáme kým zovrie a hneď vyberieme pomocou sitka a vysypeme na plytký plech

 

potom zmes mrkvy, petržlenu a môže byť aj zeler, takto oblanšírujeme všetku zeleninu

 

nakoniec aj ružičkový kel, toho som mala iba troška

 

Oblanšírovanú zeleninu necháme úplne vychladnúť

 

ak máme jarný mrazený hrášok, môžeme pridať k vychladnutej mrkve, namiešame si rôzne zmesi

 

naporcujeme do sáčikov a dáme zmraziť, v zime ako by sme našli do polievky, rizota alebo len ako prílohu. Vodu v ktorej sa blanšírovala zelenina použijeme na polievku, prípadne zamrazíme a použijeme ako zeleninový vývar.

 



Popis receptu: Na mrazenie používame prebytky a zeleninu, ktorú treba hneď spracovať, hlavne na jeseň pri zbere, peknú zdravú uskladníme a poškodenú, zdeformovanú spracujeme a zamrazíme.

[Akt. známka: 0 / Počet hlasov: 0] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1