HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 15.11.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1551 hl.)
 
Nie (1067 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2618
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Zákusky * Marlenka kakaová
Vydané dňa 25. 12. 2014 (1479 prečítané)
Marlenka kakaová CESTO: 250g masla, 250g práškového cukru, 4PL medu, 4 vajcia, 400g hladkej múky, 1 zarovananá PL sódy bicarbóny, 2PL kakaa KRÉM: 2 plechovky vareného Salka, 250g masla OZDOBA: 1PL kakaa, čokoláda, pikao, toping

Postup prípravy receptu:

Do hrnca nad parou vložíme nakrájané maslo, necháme rozpustiť, pridáme cukor a vymiešame do hladka, vznikne nám teplá, hladká krémová hmota

 

odstavíme z pary,  pridáme med a po jednom vajíčka, vždy dobre premiešame

 

Múku, sódu bicarbónu a kakao preosejeme cez sitko

 

a pridáme do maslovej hmoty a premiešame, máme hotové cesto

 

 

Pripravíme si štyri papiere na pečenie veľkosti plecha (najlepšie je piecť na nízkych tenkých plechoch). Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti a postupne rozotierame na pripravené papiere úplne na tenko a s okrajami si nerobíme starosti, nemusia byť zarovno, hotové pláty budeme orezávať. Takto pripravené štyri cestá preložíme na plech postupne upečieme pri teplote 180°C 10 minút.

 

Kým sa pečie a chladí cesto, pripravíme si krém. Maslo vyšľaháme s troškou Salka a postupne zašľaháme po častiach celé dve plechovky Salka (Salko si uvaríme deň vopred 120 minút od bodu varu)

 

Upečené a vychladnuté pláty cesta si orežeme podľa šablóny z papiera na pečenie. Šablónu si pripravíme podľa prvého plátu, tak aby bola o 1cm od každého kraja a kraje orežeme, takto postupujeme pri ďalších plátoch, odrezky si odložíme.

 

Po orezaní stiahneme papier na pečenie a ideme plniť

 

Krém si rozdelíme na tri rovnaké časti a jednu menšiu časť na povrch marlenky a postupne plníme pláty

 

potrieme aj povch a boky

 

odložené odrezky postrúhame alebo podrvíme medzi prstami na sladkú kakaovú strúhanku, pridáme kakao a premiešame

 

posypeme vrch marlenky a ozdobíme čokoládovými pásikmi, buď teplou čokoládou, pikaom alebo topingom. Takto pripravenú marlenku necháme do ďalšieho dňa odpočívať, aby cesto nasiaklo krémom a marlenka bola mäkkučká a krémová. Na ďalší deň krájame na kocky, alebo trojuholníky.

 

 

 

 



Popis receptu: Voňavá medová marlenka. U nás vždy dilema či orechová alebo kakaová. Pečieme deň vopred, lebo marlenka potrebuje čas, aby dozrela do správnej vône a chuti.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 3] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1