HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 20.08.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1458 hl.)
 
Nie (1032 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2490
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Koláče * Cronutky
Vydané dňa 16. 01. 2015 (972 prečítané)
Cronutky KYSNUTÉ CESTO:50g masla, 2 žĺtka, 1 vajíčko, 80g cukru, 1PL rumu, 500g hladkej múky, 300ml mlieka, 1kocka droždia, LÍSTKOVÉ CESTO:500g lístkového cesta, DOKONČENIE:cukor na posypanie, čokoláda na varenie, masť alebo olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu:

Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme cesto a necháme nakysnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a preložíme na utierku. Kysnuté cesto po  nakysnutí rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Na kysnuté cesto položíme lístkové cesto.

 

Bočné strany preložíme do stredu,

 

tak isto aj protiľahlé strany a vytvoríme prekladaný bochník,

 

ktorý znovu rozvaľkáme

 

a tak isto poskladáme, toto zopakujeme ešte raz a potom prekladaný bochník necháme nakysnúť

 

po polhodine kysnutia rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a pohárom vykrojíme kolieska

 

stred každého kolieska vykrojíme malým štamprlíkom, alebo ak máme tak priamo formičkou na donutky, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 10-15 minút

 

nakysnuté cronutky vložíme do horúceho tuku a po chvíľke hneď otočíme, prikryjeme a pražíme 1 minútu a potom znovu otočíme a dopražíme bez zakrytia

 

po upražení ukladáme na plech vystlaný servítkami alebo papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk a necháme vychladnúť. Po vychladnutí namáčame do rozpustenej čokolády a ozdobíme drobnými perličkami a farebnými cukríkmi

 

 



Popis receptu: Cronutka je spojenie croasanta a donutky(šišky), cesto je podobné pľundrovému a pri pražení sa pekne lístkuje a tým cronutka nieje taká suchá ako donutka. Stačí ju po upražení pocukrovať, alebo namáčať v bielej, mliečnej alebo horkej čokoláde.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 1] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1