Syrový cupcakes s cesnakovým krémom
Vydané dňa 03. 04. 2015 (1278 prečítané)
|
CESTO:300g hladkej múky, 150g masla, 100g strúhaného syra, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 1 vajce, 50ml smotany alebo mlieka, soľ/ vegeta KRÉM: 150g masla, 1 bambino, 1PL sekaného medvedieho cesnaku alebo 2 strúčiky klasického cesnaku
|
Postup prípravy receptu:

Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, pridáme zmäknuté maslo, syr, vajíčko, smotanu a zarovnanú KL soli alebo vegety

vypracujeme vláčne polotuhé cesto podobné lineckému, prikryjeme a necháme odležať 15 minút, aby sa chute prepojili.

Z masla, syra a cesnaku vyšľaháme krém.

Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pohárom vykrojíme kolieska s priemerom ako je priemer formy na muffinku

vykrojené kolieska vložíme do vymastenej formy na muffinky a pečieme pri teplote 180°C 15 minút

Vychladnuté koláčiky vložíme do papierových košíčkov a ozdobíme krémom

Popis receptu:
Slaná verzia cupcakes