HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 26.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Bezmäsité jedlá * Bryndzové pirohy
Vydané dňa 15. 04. 2015 (899 prečítané)
Bryndzové pirohy CESTO: 6ks varených zemiakov v šupke, 200g hrubej múky, 1 vajíčko, soľ PLNKA 250g bryndze, 100ml kyslej smotany POSYP 200g údenej slaninky, 1 cibuľa

Postup prípravy receptu:

Uvarené vychladnuté zemiaky (najlepšie sú deň vopred uvarené) postrúhame do väčšej misy, pridáme vajíčko a mierne osolíme. Pridáme polovicu múky a rukou spracovávame na cesto, múku postupne prisýpame, koľko znesú zemiaky, nesmie byť tuhé, ani moc  mäkké. Záleží na kvalite a odrode zemiakov, podľa toho koľko znesú múky, aby bolo cesto vláčne. Cesto vytvarujeme do bochníka a prikryjeme miskou. Zatiaľ si v inej miske pripravíme plnku zmiešaním bryndze a smotany. Tu tiež sa riadime hustotou. Pridáme toľko smotany aby sme plnku nemali veľmi riedku.

 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrojíme kolieska

 

Koliesko vložíme do formičky na pirohy a do stredu pridáme plnku

 

 ak sa nám minie bryndzová plnka, použijeme slivkový lekvár

 

formičku preklopíme a zatlačíme, ak nemáme formičku, tak ručne preložíme a vidličkou zatlačíme na okraje

 

 naplnené pirohy poukladáme na utierku a pokračujeme, kým neminieme všetko cesto

 

Pirohy vložíme do vriacej osolenej vody a necháme prejsť varom, kým nevyplávajú na povrch. Pomocou sitka vyberieme na plech alebo do sklenenej misy. Slaninku nakrájame na kocky a upražíme, vyberieme dierkovanou naberačkou a dáme na pirohy, do horúcej masti zo slaninky vložíme nakrájanú cibuľu a opražíme, potom aj z masťou vylejeme na pirohy, premiešame.

 

 

lekvárové pirohy polejeme rozpusteným maslom a posypeme kakaom

 

 

 

 



Popis receptu: Pirohy z univerzálneho zemiakového cesta v slanej aj sladkej verzii.

[Akt. známka: 3,00 / Počet hlasov: 2] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1