HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 26.05.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1374 hl.)
 
Nie (997 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2371
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Koláče * Jablkové pité
Vydané dňa 08. 01. 2016 (1042 prečítané)
Jablkové pité CESTO: 600g hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 200g práškového cukru, 250g masla, 2 vajíčka, 1KL strúhanej citrónovej kôry,PLNKA: 800g strúhaných jabĺk, mletá škorica, vanilkový cukor, hrozienka, 2PL kryštálového cukru, citrónová šťava z 1/2citróna, strúhanka

Postup prípravy receptu:

Múku s práškovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva preosejeme do misy, pridáme pokrájané zmäknuté maslo (ak je tvrdé z chladničky,  tak ho treba nastrúhať na hrubšom strúhadle), vajíčka,  citrónovú kôru a vypracujeme cesto konzistencie ako linecké alebo mäkká plastelína, zabalíme do fólie a na chvíľu odložíme do chladničky. Zatiaľ si očistíme a postrúhame jabĺčka,pokvapkáme citrónovou šťavou, ochutíme cukrom, škoricou a umytými hrozienkami, môžeme pridať aj hrsť sekaných orechov. Ja mám na tieto koláče pripravené jabĺčka od leta nastrúhané a zasterilizované vo vlastnej šťave. Pripravíme si plech na pečenie a odstrihneme papier na pečenie vo veľkosti plechu 2 kusy. Vyberieme cesto z chladničky rukou odoberiem časť cesta, tak do hrsti a odložíme, potom cesto rozdelíme na polovicu. Položíme na dosku s papierom na pečenie a vytvarujeme obdĺžník

 

Cesto rozvaľkáme na veľkosť papiera, okraje odrežeme, aby sme mali pekný obdĺžnik zarovno papiera na pečenie, zvyšné cesto pridáme k tomu odloženému kúsku, budeme ho potrebovať na zdobenie koláča. Takto pripravené cesto preložíme aj s papierom na pečeni na plech.

 

Moje jabĺčka od leta, ako by som ich v komore našla :-)

 

Cesto posypeme strúhankou a rozotriem strúhané a ochutené jabĺčka.

 

Druhú časť cesta tak isto rozvaľkáme o upravíme, namotáme na valček a prenesiem na okraj plechu s jabĺčkami a odmotáme, prikryjeme jabĺčka

 

odložený kúsok cesta rozvaľkáme a vykrojíme formičkou na cesto rôzne tvary, podľa sezóny

 

Cesto na plechu popicháme vidličkou a poukladáme vykrojené tvary, dáme piecť pri teplote 180°C 25-30 minút

 

Vychladnutý koláč nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

 



Popis receptu: Jemný krehký jablčník, ktorý si jednoducho ozdobíte podľa fantázie a určite prekvapíte hostí svojou kreativitou.

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 1] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1