HOME Slovenský jazyk

Dnes je: 23.02.2018 meniny má: blahoželáme.

  O mne   Moje služby   Kontakt   NOVINKY   Súťaž/Kvíz        
   
Recepty kategórie
Najnovšie recepty

Neexistujú vhodné data!

Najnovšie Informácie
03.04.2015: Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže:
Vyhodnotenie veľkonočnej súťaže o balíky produktov Podravka: 1.balík produktov v hodnote 20€ získava Katka Jankovýchová 2.balík produktov v hodnote 15€ získava Marek Baďura 3.balík produktov v hodnote10€ získava Katarína Šeďová
Výhercom gratulujem a ostatným prajem viac šťastia v ďalších súťažiach
Anketa
Páči sa Vám naša nová stránka www.dobrotyodrenaty.sk?

Ano (1283 hl.)
 
Nie (962 hl.)
 
Celkom hlasovalo: 2245
Zobraziť všetky ankety
Spolupracujeme

Torty * Torta s čokoládovou krajkou
Vydané dňa 18. 04. 2016 (768 prečítané)
Torta s čokoládovou krajkou KORPUS: 4 vajcia, 250g práškového cukru, 250g polohrubej múky, 100ml vlažnej vody, 100ml oleja, 1PL kakaa, 1KL kypriaceho prášku do pečiva KRÉM: 3 parížske šľahačky OLMA, 500g tvaroh mäkký krémový, 1 puding OLÉ Dr. Oetker, 2PL práškového cukru KRAJKA: čokoláda na varenie OSTATNÉ: um, džem, tortová forma 24cm, vrecúška na krém

Postup prípravy receptu:



Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, striedavo prilievame olej a vodu, odložíme. Vyšľaháme bielky na tuký sneh. Múku preosejeme s práškom do pečiva a kakaom. Do žĺtkovej zmesi striedavo zapracujeme múku a bielka. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymažeme olejom a vysypeme múkou, vylejeme tortové cesto, mierne pobúchame o dosku, aby popraskali vzduchové bublinky. Upečieme. Rúru počas pečenia neotvárame, najskôr po 40 minútach pichneme do korpusu špajdľou a ak ju vytiahneme čistú a suchú máme hotovo, ak bude na špajdli nalepené cesto, pokračujeme v pečení.
Krém: Šľahačku vyšľaháme, tvaroh vymiešame s cukrom, obe zmesi spojíme, pridáme Ole puding a vyšľaháme na krém. Upečený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme umom a potrieme džemom v tenkej vrstve a krémom v hrubšej vrstve, položíme ďalšiu časť korpusu, potieranie zopakujeme a položíme poslednú časť, potrieme džemom aj krémom v tenkej vrstve, krémom potrieme aj boky torty. Odmeriame si obvod a výšku torty, údaje si zapíšeme. Tortu dáme do chladničky.

Moja torta mala obvod 77 cm a výšku 6 cm. K údaju o výške torty prirátame 2 cm, ktoré budú prečnievať a robiť ohrádku na ovocie. Z papiera na pečenie si vystrihneme pás podľa nameraných rozmerov. V mojom prípade to je pás 77 cm dlhý a 8 cm široký. Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ak robíme jednofarebnú krajku, tak jeden druh čokolády, ak farebnú, tak dva druhy čokolády. Odprezentujem vám obe verzie. Na čierno-bielu krajku si pripravíme bielu a horkú čokoládu a dve zdobiace vrecúška na krém. Obe vrecká naplníme čokoládou a odstrihneme maličký otvor na tenkú linku. Na pás papiera robíme šikmé čiary striedavo horkou a bielou čokoládou najprv doprava a potom doľava cik-cak.

Pri jednofarebnej krajke tento postup robíme len s jednou čokoládou.

Hotový cik-cak necháme stuhnúť pri izbovej teplote cca 10 - 15 minút len do takej konzistencie aby sa dalo papierom s krajkou dalo hýbať

Vyberieme si tortu s chladničky a položíme na podklad na ktorom sa bude servírovať, alebo odovzdávať. Papier s krajkou oboma rukami nadvihneme

a prenesieme na okraj torty, jednou rukou pridŕžame a druhou pritláčame na tortu po celom obvode. Vložíme do chladničky aj s papierom.

 

Papier odstránime z krajky až po stuhnutí čokolády.

Hotovú tortu naplníme čerstvým ovocím.

Najlepšie sa hodia maliny, jahody, pre pestrosť pomaranč na mesiačiky, bobule hrozna alebo čučoriedky.

Dozdobíme sviečkami, vlajočkami.

...fotka od oslávenkyne

...aj táto bola pre dámu

 

 



Popis receptu: Po úspešnej Kinder torte a Torte s bublinkami som po dlhšej dobe znovu experimentovala s čokoládou a takto vznikala čokoládová krajka

[Akt. známka: 1,00 / Počet hlasov: 5] Hlas hore 1 2 3 4 5 Hlas dole

Prihlásenie
Komentáre recepty

Databáza komentárov je prázdná!

Náhodny recept

Databáza je prázdná!

Spolupracujeme
Pridajte sa knám
Súťaž/Kvíz
Súťaž o pomocníkov do kuchyne
Od: 2014-09-16 23:59:59
Do: Uzatvorené
*
 
  Stránky pre RSS správy Stránky pre RSS správy Copyright © 2008 - 2018 Recepty od Rennatte Admin WebMail  

Výmenný Reklamný systém

Valid CSS Valid HTML
  Created by: MSteve Počet návštev: CNW:Counter TOPlist Counter Powered by: CMS phpRS 2.8.1