Cuketové karbonátky s kuracím mäsom
Vydané dňa 10. 07. 2017 (960 prečítané)
|
1 cuketa, 1 kuracie prso, 2PL jemné ovsené vločky, 100g strúhaného syra, 1 vajíčko, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, sekaná petržlenová vňať, soľ, korenie, olej
|
Postup prípravy receptu:

Kuracie prso, cibuľu, cesnak pomelieme, cuketu postrúhame a všetko dáme do jednej misy, pridáme syr, vajíčko, ovsené vločky na zahustenie, soľ, korenie, vňať dobre premiešame a necháme 15-20 minút postáť

Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Cuketovú zmes ešte raz premiešame a lyžicou kladieme na plech kôpky, ktoré vytvarujeme na karbonátky. Vložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C

Po 20 minútach vyberieme a potrieme olejom, aby sa vytvoril chrumkavý povrch karbonátku, dopečieme ešte 10 minút

Podávame so zeleninou, zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom

Popis receptu:
Sezóna cukety v plnom prúde, tak tentokrát spojenie s kuracinkou